Natuurkoningen en natuurkoningingen 3

Dit programma is bedoeld voor een derde kleuterklas.

Een natuurkoning of -koningin weet waar de dieren en planten wonen, hoe ze eruitzien en hoe ze kunnen geholpen worden. Ze kleden zich zoals het past, groeten zoals het moet, drinken en eten van de natuur. De kinderen worden uitgenodigd om zelf als natuurkoning(inn)en een aantal dringende problemen op te lossen.


Met een koningsmantel om de schouders en het werkboek van de natuurkoning en –koningin in de hand, gaan de kleuters in kleine groepjes op zoek in de tuin van De Kaaihoeve. Ze voeren allerlei korte opdrachten uit die hen in contact brengen met de natuur.

Per groepje is er een begeleider nodig. De gids van het centrum kan één groepje begeleiden. Wij rekenen erop dat je naast de leerkracht van de klas nog voldoende begeleiders voorziet (ouders van de kleuters, secretaresse, natuurouders... ). Deze begeleiders helpen de kleuters bij de uitvoering van de opdrachten en moeten niet noodzakelijk over enige natuurkennis beschikken.

De opdrachten zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen en geven telkens een beetje natuur- en milieukennis mee.
Er bestaat een afzonderlijk herfst-, winter- en lenteprogramma. Bij onguur weer wordt overgeschakeld op het regenprogramma.

Praktische informatie

Leeftijd3de kleuterklas
Duurca. 2.30 uur
Meebrengenlaarzen, regenkledij, lange broek
Periodevolledig schooljaar
PlaatsPNEC De Kaaihoeve in Meilegem (Zwalm)
Prijs35 EUR per klas (= max. 30 leerlingen)
Begeleiding1 per 8 kleuters (1 begeleider van De Kaaihoeve is voorzien)
InschrijvenGa naar inschrijvingen onderwijs

Bestel het vertelboekje 'Haas zoekt zijn vrienden' dat bij dit programma hoort.