Natuurkoningen en natuurkoningingen 2

Zowel een 2de kleuterklas als een gemengde 2de/3de kleuterklas kan voor dit programma inschrijven.

Kleuters hebben een zeer grote interesse voor al wat beweegt. In dit programma krijgen deze van nature nieuwsgierige verkennertjes de kans om met al hun zintuigen de natuur te ontdekken. Ze snellen de natuurkoning en -koningin ter hulp en vervullen spannende doe-opdrachten. Kleurrijke tekeningen en eenvoudige ‘werk’tuigen helpen hen hierbij.

 


In de tuin van De Kaaihoeve staan paaltjes met tekeningen van planten en dieren opgesteld met daarbij telkens een doos vol materiaal. Met het werkboek van de natuurkoning en –koningin in de hand gaan de kleuters in kleine groepjes op zoek naar het juiste paaltje. Met het materiaal voeren ze de bijbehorende korte opdracht uit.

Per groepje is er een begeleider nodig. De gids van het centrum kan één groepje begeleiden. Wij rekenen erop dat je naast de leerkracht van de klas nog voldoende begeleiders voorziet (ouders van de kleuters, secretaresse, natuurouders... ). Deze begeleiders helpen de kleuters bij de uitvoering van de opdrachten en moeten niet noodzakelijk over enige natuurkennis beschikken.

De opdrachten zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen en geven telkens een beetje natuur- en milieukennis mee.
Er bestaat een afzonderlijk herfst-, winter- en lenteprogramma. Bij onguur weer wordt overgeschakeld op het regenprogramma.

Praktische informatie

Leeftijd2de kleuterklas
Duurca. 2.30 uur
Meebrengenlaarzen, regenkledij, lange broek
Periodevolledig schooljaar
PlaatsPNEC De Kaaihoeve in Meilegem (Zwalm)
Prijs35 EUR per klas (= max. 30 leerlingen)
Begeleiding1 per 8 kleuters (1 begeleider van De Kaaihoeve is voorzien)
InschrijvenGa naar inschrijvingen onderwijs

 

Er bestaat ook een handleiding van deze activiteit. Die kan je gebruiken als inspiratiebron voor eigen activiteiten en is niet nodig voor het volgen van de activiteit op De Kaaihoeve. Het vertelboekje "Hans de koekoek en Niels de duif" uit dit programma is ook verkrijgbaar.