Speurneuzen in Het Gentbos

Dit is een programma voor de tweede graad lager onderwijs.

Echte speurneuzen nemen geen genoegen met de dingen die iedereen zomaar kan zien. Ze snuffelen tussen de planten, op de bomen, onder de grond, ... Ze kunnen iets opsporen als geen ander en ontmoeten onbekende planten en dieren. De leefwereld van vogels, insecten en spinnen is voor hen niet vreemd en ze zeggen nooit zomaar boom tegen een eeuwenoude beuk.

Het bos is een plaats die tot de verbeelding spreekt van iedereen. Met behulp van hun zintuigen komen de leerlingen heel wat te weten over het leven en de seizoenen in het bos. Dit programma bevat een flinke dosis veldwerk. Er bestaat een afzonderlijk herfst-, winter- en lenteprogramma want het bos is in elk seizoen de moeite waard!

We splitsen grote klassen in twee groepen. Elke groep volgt een afzonderlijk parcours begeleid door een gids van De Kaaihoeve. Voorzie, indien mogelijk, hiervoor een tweede begeleider van de school.

Praktische informatie

Leeftijd3de en 4de leerjaar
Duurca. 2 uur
Meebrengenlaarzen, regenkledij, lange broek, balpen
Periodevolledig schooljaar
PlaatsProvinciaal domein Gentbos in Merelbeke
Prijs35 EUR per klas (= max. 30 leerlingen)
Begeleidingbegeleiding van De Kaaihoeve is voorzien
InschrijvenGa naar inschrijvingen onderwijs

Er bestaat ook een handleiding van deze activiteit. Die kan je gebruiken als inspiratiebron voor eigen activiteiten en is niet nodig voor het volgen van de activiteit in het Gentbos.