Met Willy en familie de tuin in

Dit is een programma voor de eerste graad lager onderwijs.

In de eigen leefomgeving van het kind zijn genoeg natuurelementen aanwezig om op ontdekking te gaan. De educatieve programma’s voor de eerste leerjaren baseren zich hoofdzakelijk op het waarnemen van deze algemeen voorkomende zaken. Vanuit deze ervaringen is het dan maar een kleine stap om in de eigen tuin of in het park de natuur te beleven.

Het konijn Willy en zijn familie houden van de natuur en weten er een heleboel over. Zelfs in je eigen tuin vallen er een heleboel 'natuurdinges' te beleven. Willy en zijn familie nemen de groep mee naar de tuin van De Kaaihoeve. Zij stellen de groep voor aan enkele belangrijke bewoners van de tuin.

Elk konijn heeft voor de kinderen een opdracht die hen in contact brengt met de natuur. De opdrachten zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen en worden per seizoen veranderd. Het is de bedoeling om iets langer dan gewoonlijk stil te staan bij de natuur uit de eigen leefomgeving. Zonder de fantasiewereld van de kinderen te ontkennen wordt een beperkte leerstof bijgebracht.

Praktische informatie

Leeftijd1ste en 2de leerjaar
Duurca. 2.30 uur
Meebrengenlaarzen, regenkledij, lange broek
Periodeapril - oktober
PlaatsPNEC De Kaaihoeve in Meilegem (Zwalm)
Prijs35 EUR per klas (= max. 30 leerlingen)
Begeleiding1 begeleider van De Kaaihoeve is voorzien
InschrijvenGa naar inschrijvingen onderwijs