Actiedagen voor leerlingen

Doe mee met de MOS-actiedagen of organiseer een eigen actiedag of project. Het allerbelangrijkste is dat de leerlingen weten WAAROM ze het op zo'n dagen anders aanpakken.

 

Wereldwaterdag – 22 maart 2017

Op dinsdag 22 maart 2017, vragen leerlingen en leerkrachten in België tijdens hun 'Walk for Water' opnieuw aandacht voor proper drinkwater voor altijd en voor iedereen. Tijdens de Wereldwaterdag@school stappen kinderen en jongeren uit basis- en secundaire scholen solidair met waterdragers in het Zuiden. Jullie doen toch ook mee?

Buitenlesdag - 27 april 2017

MOS en Goodplanet lanceren de eerste buitenlesdag! We dagen jullie uit om een dagje buiten les te geven. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken! 
Meer info volgt.

Je eigen actiedag of project?

Heel wat MOS-scholen namen de voorbije jaren initiatieven die de moeite waard zijn om op te nemen als goed praktijkvoorbeeld. Verder werden er heel wat leuke MOS-acties op touw gezet die we je niet willen onthouden. Je kan de actiefiches en de praktijkvoorbeelden, voor basis- en secundair onderwijs, vinden op de Vlaamse MOS-website. Heb je zelf een goed voorbeeld dat je met anderen wil delen? Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar mos@oost-vlaanderen.be.