Woensdag 25 september 2019, gratis MOS-vorming 'Buiten les geven' (Kleuter en 1e graad basis), Zottegem

WOENSDAG 25 september 2019

Deze vorming is volzet, inschrijven kan nog steeds, maar dan kom je op onze wachtlijst terecht (je krijgt voorrang bij een volgende sessie!)

Dit is een herhaling wegens succes van een eerdere sessie in Dendermonde.

Van forest schools tot outdoor games. Van altijd buiten tot elke dag een extra kwartiertje. In ALLE VAKKEN en met ALLE LEEFTIJDEN

MOS ondersteunt scholen die hun buitenruimte willen omvormen tot een meer pedagogische groene ruimte.

Want ook buiten je klaslokaal ligt een schat aan leerkansen!

Met buitenlessen speel je in op ervaringen van kinderen, maak je de leerervaring intenser én zet je in op sociale vaardigheden.

Hoe? We maken je op deze dag wegwijs in de principes van outdoor education en reiken je werkvormen aan waarbij je de speelplaats, het schooldomein of de schoolomgeving gebruikt als het verlengde van je klaslokaal of als onderwerp van je les. Deze vorming gaat buiten door, aangepaste kledij is aan te raden!

Deelname = GRATIS, inschrijven onderaan deze pagina

Waar? Beislovenpark (naast kasteel van Egmont), ingang ter hoogte van Beislovenstraat 61, 9620 Zottegem

Bereikbaar? Te voet (10’ van station Zottegem), parkeren kan in de omgeving achter bib Zottegem

Vanaf 13u30Ontvangst

14u00: Theoretische kadering en workshop

Niet alle klaslokalen hebben 4 muren door Pedagodgische begeleidingsdienst stad Gent (Nele Le Loup): Waar kan je de werkelijkheid beter leren kennen dan in de werkelijkheid zelf? Maar hoe begin je er aan? Wat zijn de mogelijkheden? Waarmee moeten we rekening houden?  We trekken naar buiten en ontdekken via interactieve werkvormen hoe je je klasgebeuren naar buiten kunt verhuizen.  (doelgroep kleuter en 1e graad basisonderwijs)

16u00Afronding