De Kaaihoeve: een natuurcentrum in een eeuwenoud landschap

9 sep

In het prachtige natuur- en cultuurlandschap van de Scheldevallei staat De Kaaihoeve. Deze oude overslaghoeve is nu een provinciaal centrum voor iedereen met interesse voor natuur en milieu. Er zijn activiteiten voor jong en oud.

Op Open Monumentendag kan je zelf op verkenning. Zeker de oude schuren en de hofmuurtjes met hun specifieke muurflora, de hoogstamboomgaard met oude lokale fruitvariëteiten en de natuurtuin zijn de aandacht waard. De natuurtuin is een weerspiegeling van een aantal historische landschapstypes en kleine landschapselementen. Met de zoektocht 'De Kaaihoeve binnenste buiten' ontdek je oude bouwsporen in en rond de gebouwen. In de natuurtuin kan jong en oud zich uitleven op het blotevoetenpad of met de gps-zoektocht. Rust even uit op de picknickplekjes terwijl de kinderen ravotten in de natuurlijke speelzone! In de buurt zijn er verschillende wandelingen uitgewerkt voor kleine en grote stappers.

Een speciale fotozoektocht in de omgeving of op stap gaan met de natuurkabas is voor het hele gezin een leuke belevenis!

Praktische informatie

Wanneer: 9 september 2018 van 10:00 tot 17:15
Locatie: De Kaaihoeve: Oude Scheldestraat 16 - 9630 Meilegem (Zwalm)
Contact: 055 49 67 96 - dekaaihoeve@oost-vlaanderen.be