Wandelen en fietsen

Om de ruime omgeving van De Kaaihoeve te beleven, zijn wandel- en fietstochten ontwikkeld. De brochures met route en meer uitleg, zijn gratis ter beschikking in De Kaaihoeve.

  • De wandelroute 'Oude Schelde Meilegem' brengt je langs de Oude Schelde, de Kaaimeersen en de steilrand van de Scheldevallei. (5 km, inkortbaar) Opgelet! Van oktober tot juni is de doorgang langs de binnenkant van de scheldeoever niet toegankelijk. De alternatieve route is het hele jaar toegankelijk. Plan ; Brochure 
  • Vanaf het gemeentehuis in Zingem kan je de uitgestippelde wandeling volgen door de Scheldevallei. Laarzen zijn nodig en sommige stukken kan je niet met een buggy doen (alternatieve route in de brochure). In het natuurgebied Grootmeers lopen runderen rond, hier mag niet met je hond wandelen (ook niet aan de lijn). (8,6 km, inkortbaar) Plan Brochure 
  • Wie liever de natuur al fietsend ontdekt, kan met de fietsbrochure 'Fietsen in Schelde- en Zwalmvallei' tijdens een 33 kilometer lange fietstocht één en ander te weten komen over de flora, de fauna en het landschap van de Scheldevallei en de Zwalmvallei. Op de website van RouteYou kan je onze fietsroute downloaden. (40 km, inkortbaar)

Interesse in een wandeling met gids?

Je kan een begeleide wandeling aanvragen over de volgende thema's: avond- of ochtendwandeling, biodiversiteit, klimaat, natuur, water, landschap-bodem, Kaaimeersen-natuurtuin, geluid, planten, eetbare planten, vogels, insecten, diersporen, vleermuizen, paddenstoelen. 

De wandelingen duren 2,5 à 3 uur en je brengt best een verrekijker en laarzen mee. Per 25 deelnemers is er een natuurgids en betaal je 50 EUR.